Allergi hos hest

Allergi hos hest

Lær symptomerne at kende

Som hesteejer kan det være svært at opdage allergi heste, hvis man ikke er bekendt med de mest almindelige symptomer. Det er derfor vigtigt at informere om disse, så hesteejere kan lære symptomerne at kende.

Overordnet set skal man som hesteejer være opmærksom på følgende allergisymptomer hos heste:

  • Nældefeber
  • Udslæt (kan vise sig som åbne, blødende sår)
  • Hårtab ved hale og manke/skaldede pletter
  • Hoste
  • Mild til intens kløe (ofte langs manke, ryg og hale)
  • Næse der løber (snot)
Flest fordele til bedste pris

Med AVACTA ALLERGY+ får du Komplet allergitest inkl. foderpanel Inde og ude allergener! færre falsk positive og falsk negative svar hurtigt svar på bare 6 hverdage

Hvad er årsagen?

De mest almindelige allergener hos heste

Allergi hos kæledyr udløses, når et allergen enten indåndes, indtages eller kommer i kontakt med dyrets hud. Der er derfor flere forskellige måder, at en hest kan påvirkes af et allergen.

Samtidig findes der mange forskellige allergener, der kan medføre allergi hos heste. Typisk reagerer heste på ikke blot et specifikt allergen men flere forskellige allergener på samme tid. Den mest almindelige årsag til allergi hos heste er insekt hypersensitivitet, altså overfølsomhed over for insektbid. Derudover kan heste udvikle allergi som følge af dårlige forhold i stalde samt langvarrig udsættelse for mug/skimmelsvamp, organisk støv og/eller endotoxiner i hø.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål omkring allergi hos heste.